• Ha szőke hajat szeretne, előbb szőke parókákkal próbálja ki, tetszik-e az új szín. Esetleg digitális képalkotóval is megnézheti, hogy fog kinézni szőkén.
  • A barna hajú nőknek, akik szőkévé szeretnének válni, tisztában kell lenniük azzal az imidzsváltással, ami a szőke színnel együtt jár. Az ártatlan szőke tincsek, vagy a szexi tengerparti szőkeség, illetve a platinaszőke hullámok erős jelzéseket hordoznak. De, ha álmaiban udvarlók hada szerepel, szeret partikra járni, és mindig napos a kedve, akkor – amennyiben haja nem volt az utóbbi 1-2 hétben kémiai anyagokkal kezelve tartós hullám vagy hajegyenesítés következményeképpen – szabad az út. A kémiai anyagoktól erősen igénybe vett hajat viszont csak fodrász festheti vagy világosíthatja.
  • A valódi szőkéknek nem lehet gondjuk a barna árnyalatokkal. Az ő kiváltságuk, hogy lágy színezőhabokkal vagy más színező termékekkel kipróbálják, milyen is barnává válni, és ez mennyiben változtat az életükön. Mint általános szabály elmondható, hogy legalább egy hét és több hajmosás teljen el egy-egy otthoni színezési kísérlet között.
  • Azok a barna hölgyek, akik szőkévé festették a hajukat, mindenképp forduljanak hajápoló specialistához, ha szeretnének a barnához visszatérni. Nehéz megjósolni, hogyan fognak az új színpigmentek reagálni a kémiai anyagokkal sokat kezelt hajra. Ha profi segítséget kérünk, akkor a változtatás megjósolható lesz.