Miért előnyös az ammóniamentes hajfesték?

Mi a szerepe az ammóniának hajfestés során és hogyan működik ezzel szemben az ammóniamentes hajfesték? Mik az előnyei az ammóniamentességnek, és mitől jó, ha valami még pPD mentes is? Fontos kérdések kozmetikum vásárlás előtt, és hozzá a döntést segítő válaszok.

Hogyan működik az ammónia és az ammóniamentes hajfesték?

Az ammóniának az a feladata a hajfestésnél, hogy megnyissa a hajszálak szerkezetét (kutikulát), hogy a festék pigmentek könnyedén behatolhassanak a hajszál belsejébe. Az ammóniamentes hajfestékek esetében ezt úgy oldották meg, hogy az ammóniát két-három másik hatóanyaggal helyettesítették, amelyek elvégzik az ammónia helyett a szükséges funkciókat.

Az ammóniamentes hajfesték előnyei

  • A legtöbb allergiás nyugodtan használhatja az ammóniamentes professzionális fodrász krémhajfestékeket, mert nem kell irritációra számítaniuk.
  • Vagyis abszolút megoldást nyújt az érzékeny fejbőrűek számára is.
  • A hajfesték szín, keverő szín nélkül is abszolút befedi a 100%-ig ősz hajat, a festett hajszínek pedig sokkal tartósabbak.
  • Nagyon jó az illata, így kellemessé teszi a hajfestést.

Itt fontos megjegyezni, hogy nagy különbség van a hajszínező és az ammóniamentes hajfesték között. A hajszínezők nem képesek világosítani, csak ugyanazon a színmélységen más árnyalatot tudunk elérni.

Mi az a pPD, és miért fontos, hogy a hajfesték ammóniamentes és pPD mentes legyen?

A pPD (p-Phenylenediamine = pPD) a hajfestékekben gyakran használt színmélység szabályzó, speciális összetevő. Az EWG szerint (Az Envirnmental Working Group (EWG) egy nonprofit szervezet, melynek missziója, hogy a nyilvánosság erejét használva védje a közegészséget és a környezetet. E cél megvalósítása érdekében vizsgálják a mindennapi életben használt vegyszerek biztonságát, az egészségre való hatását.) a p-Phenylenediamine egy magas kockázatú vegyület, melynek mérsékelt rákkeltő hatása van és erőteljes allergén (2006-ban az év allergénjének választotta az amerikai contact dermatits szövetség). Az EWG közepesnek jelöli meg az összetevő reproduktív mérgező hatását, így terhesség idején nem ajánlott.

Még egy jó tanács…!

A használat előtt a túlérzékenységi bőr próbát itt is el kell végezni! Az allergiások az esetek többségében egyszerre több anyagra is érzékenyek lehetnek, sőt, a két hajfestés között eltelt időben is előjöhet egy újabb, eddig problémát nem okozó anyagra való allergia. A tökéletes biztonság érdekében ezért mindig végezzük el a túlérzékenységi bőr próbát!

AMMÓNIAMENTES HAJFESTÉKEK:

ALFAPARF

 

SCHWARZKOPF

 

 

IMPERITY

 

 

L'OREAL FÉRFI HAJFESTÉK