Mindannyian ismerünk valakit, aki elképzelte már magát teljesen más színű frizurával, mint a tőle megszokott, vagy éppen mi vagyunk azok, akik kigondolták a tökéletes árnyalatot, de nem mertek eddig lépni afelé, hogy álmaik hajszíne megvalósuljon. Te is hasonló cipőben jársz? Pedig tudunk egy biztos megoldást, amennyiben csak néhány árnyalattal eltérő hajszínt szeretnél. Ismerd meg a hajszínező használatát, oszlass el minden kételyt, amitől eddig tartottál, és alkalmazd ezeket a módszereket, amivel megújíthatod a külsődet!

 

Hogyan működik?

Hajszínünk megváltoztatása igen komoly döntés, éppen ezért is tartunk sokszor a változástól. A hajszínezők segítségével azonban kockázatok nélkül érhetünk el a hajszínünkhöz közel álló árnyalatokat. Fontos leszögezni, hogy ezzel a módszerrel még így sem lehet feketéből pikk-pakk hamvasszőke, azonban ha nem ilyen radikális változást szeretnénk elérni, próbáljuk ki bátran! A hajszínező nagy előnye, hogy néhány hajmosás alkalmával kikopik a hajból, így nem kell tartanunk attól sem, ha esetleg nem tetszik a végeredmény.


 

Hajfesték vagy hajszínező?

Ha tartósabb végeredményre vágysz, a hajfesték kézenfekvőbb választás, hiszen ősz hajszálfedést, valamint a természetes hajszínedtől teljesen eltérő, merészebb színeket is biztosíthat. Azonban sokkal jobban roncsolja is a hajszálaidat, hiszen szín pigmentjei beépülnek a haj szerkezetébe. A hajszínező akkor lehet jó választás, ha csak új tónusokat szeretnél elérni a saját hajszíneden belül, és egy kis játékosságot csempésznél megjelenésedbe. Pár világosabb tincs a sötétbarna vagy sötétszőke hajadba, és máris dögösebb lesz az összhatás!

Tartós vagy féltartós?

A tartós hajszínezővel, ahogy a neve is mutatja, tartósabb végeredmény érhető el. Két alkotóeleme a színező és az emulzió, amelyet különböző arányban vegyíthetünk, a kívánt színhatás előhívására, attól függően, mennyire pigmentált árnyalatot szeretnénk elérni. Ez a fajta típus előnye, hogy 50%-ban képes fedni az őszhajszálakat is.

A féltartós színező esetében mindig két árnyalattal világosabb árnyalatot válasszunk, hogy a végeredmény ne legyen sötétebb eredeti hajszínünknél. Általában 5-10 hajmosásig marad tartós a szín, ezután fokozatosan elkezd kikopni, majd végül visszanyeri eredeti színét a hajunk. Ha még nem vagyunk biztosak a nagyobb változásokat illetően, számunkra ez lehet a legjobb alternatíva.